Empanadas romanesti



Sursa: https://www.gustos.ro/retete-culinare/empanadas.html (cu niste modificari esentiale)


Ingrediente:

Aluat:

- 450 gr faina

- 2 galbenusuri

- 60 gr ulei (50 ml)

- 250 ml lapte caldut

- sare

Umplutura:

- 2 cepe mici tocate marunt

- 2 linguri ulei sau untura

- 450 gr carne vita macinata

- 1 lingurita pasta de ardei iute

- 1 lingurita boia dulce

- 1 varf cutit boia iute

- chimion macinat

- piper

- sare

- oregano

- 2 oua fierte

- branza rasa (optional)

- 1 galbenus pentru uns (amestecat cu putina apa)


Instructiuni:

Din faina, galbenus si laptele caldut se framanta un aluat. Se inglobeaza incet incet si uleiul in aluatul obtinut. Se formeaza o minge care se pune la frigider pana facem umplutura.

Calim ceapa in ulei sau untura, adaugam carnea pana isi schimba culoarea. Condimentam si lasam deoparte umplutura. Punem ouale (2) la fiert, cand sunt fierte le decojim si le taiem felii.

Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie subtire. Taiem cu un castronel cercuri (sau cu roata de pizza patrate). Le mai intindem si cu mana un pic si punem in mijlocul lor o lingurita de carne si deasupra una doua felii de ou. Optional, niste branza rasa. Ridicam o jumatate de aluat peste cealalta jumatate si presam marginile usor cu degetele. Apoi cu ajutorul unei furculite apasam marginile pentru a se inchide bine si pentru a rezulta un model zimtat. Le asezam in tava cu hartie de copt si le ungem cu galbenus de ou.

Se coc la 350F cam 30 de minute pana devin aurii. Se servesc calde sau reci.

Comments

Popular Posts