Ciorbă rădăuțeană



Sursa: https://www.lauralaurentiu.ro/retete-culinare/supe-ciorbe/ciorba-radauteana.html


Ingrediente:

- 1 kg carne de pui cu piele si os (piept sau pulpe)

- 2 cepe mijlocii sau una mare

- 3 morcovi potriviți

- țelină

- 1 legătură de pătrunjel verde (optional)

- 6-8 boabe de piper

- 3-4 căței de usturoi

- 4 gălbenușuri proaspete

- 400-500 de grame de smântână

- 50 de grame de făină sau 30 de grame de amidon

- sare și piper negru proaspăt măcinat (după gust)


Instructiuni:

Lasati carnea de pui intr-o oala mare cu multa apa rece si putina sare, cam 20 de minute, apoi dati la foc incet si spumati.

Cat timp fierbe carnea, curatati legumele, taiate mai mare, adaugati la supa (plus niste boabe de piper).

Fierbeti la foc mai mic cam o ora, pana se fragezeste carnea. Apoi strecurati supa, lasati carnea la racit. Cand se poate manevra, indepartati pielea si oasele, puneti carnea inapoi in fasii mai mici in supa, lasati sa fiarba tot incet.

Intr-un bol frecati bine usturoiul maruntit cu putina sare si putin ulei, galbenusurile, faina si apoi smantana.

Adaugati treptat cate un polonic din supa care fierbe peste amestecul de galbenusuri pana devine lichid si e destul de fierbinte, apoi puneti tot inapoi in supa. Mai lasati cateva clocote, optional adaugati patrunjel tocat.

Comments

Popular Posts