Prajitura cu foi de napolitana
Sursa: https://www.gustos.ro/retete-culinare/prajitura-cu-foi-de-napolitana-cel-mai-simplu-si-delicios-desert-fara-coacere.html
Ingrediente:
- 5 foi de napolitana (19x29 cm)
- 100 g unt
- 350 g biscuiti populari (shortbread cookies)
- 250 g nuca macinata
- 200 g zahar
- 3 linguri de cacao
- 300 ml lapte
- 1 esenta de rom
Decor:
- 50 g ciocolata alba
- putina ciocolata neagra rasa
Instructiuni:
Biscuitii si nucile se maruntesc cu ajutorul unui robot sau se pot trece prin masina de tocate carne. Se pun apoi impreuna intr-un bol.
Pe foc, intr-un vas se pune laptele impreuna cu zaharul si cacaoa. Se amesteca continuu pana cand se dizolva zaharul, apoi se stinge focul. Se adauga untul cubulete, se lasa pana s-a topit, apoi se incorporeza esenta de rom.
Se toarna amestecul peste biscuitii si nucile macinate. Se amesteca bine pentru omogenizare si se lasa sa se raceasca.
Cu aceasta crema umplem foile de napolitana.
Peste prajitura cu foi de napolitana se aseaza o greutate si se da la rece o ora. Apoi se decoreaza cu ciocolata alba si cea neagra.
Comments
Post a Comment