Baton cu lapte praf



Sursa:

https://retete-culinare-cu-dana-valery.ro/reteta/ciocolata-de-casa-reteta-de-baton-cu-lapte-praf


Ingrediente:

- 250g lapte praf

- 40g cacao

- 200g zahar

- 100ml apa

- 100g unt cu 82% grasime

- 1/2 lingurita esenta de vanilie

Optional

- 80g samburi de nuca

- 50g stafide

In plus

- 10g unt pentru uns


Instructiuni:

Intr-un vas mai mare se cerne laptele praf si cacao.

Samburii de nuca se prajesc in tigaia incinsa 1-2min.

Separat intr-o craticioara se pune la fiert apa cu zaharul pana se formeaza un sirop mai dens, aprox 5-6min la foc potrivit. Puteti verifica densitatea siropului cu degetul, puneti o picatura de sirop pe o farfurie, daca siropul se intinde este dens. Se ia vasul de pe foc si se adauga untul, se amesteca pana cand acesta este complet topit.

Siropul se toarna cat este inca cald peste laptele praf si cacao, compozitia se mixeaza 2-3min, trebuie sa va miscati destul de rapid deoarece cu cat ciocolata se raceste cu atat se solidifica mai tare.

Ciocolata de casa se intinde cu mana unsa in prealabil cu putin unt.

Jumatate din cantitaea de samburi de nuca si stafide se pune pe fundul vasului, urmeaza ciocolata, apoi restul de stafide si nuca, acestea se preseaza cat mai mult cu ajutorul unui pahar.

Ciocolata de casa sau batonul cu lapte praf se portioneaza cu ajutorul unui cutit bine ascutit in cubulete mai mici.

Comments

Popular Posts