Pogacele cu jumari



Ingrediente:

1 Kg faina

1/2 Kg jumari

2 oua

2 linguri de zahar

50g drojdie

lapte

sare, piper


Instructiuni:

Se amesteca jumarile (date prin masina de tocat carne) cu un pumn de faina (si putin ulei daca sunt mai uscate), in restul de faina se pun 2 galbenuse, 2 linguri de zahar, 50g drojdie, sare si piper dupa gust. Se pune lapte cat sa iasa un aluat potrivit de tare.

Jumarile se impart in 3 parti. Se intinde bine aluatul, se unge cu prima parte de jumari, se impatureste si se lasa 15 minute. Din nou se intinde bine aluatul (grija sa nu se strice straturile), se unge cu a doua parte de jumari, se impatureste si se lasa 15 minute. La fel cu a treia parte de jumari.

Dupa 15 minute se intinde din nou si se taie forme rotunde cu paharul (dat prin faina).

Pentru decor se pot trage linii cu cutitul pe suprafata pogacelelor. Inainte de a le pune la cuptor se ung cu cele 2 albuse ramase (si eventual se presara cu chimen sau susan sau in), se coc la foc tare (400F) pana sunt rumene.

Comments

Popular Posts