Branzoaice



Ingrediente:

Pentru aluat:

* 500 grame faina

* 2 oua

* 200 ml lapte

* 25 grame drojdie

* un praf de sare

* 2-3 pliculete de zahar vanilinat

* coaja de lamaie rasa

* esenta de vanilie

* ulei

Pentru umplutura:

* 500 grame branza de vaci

* 100 grame stafide

* 1 ou

* 3 pliculete zahar vanilinat


Instructiuni:

Intr-un bol se pune faina cernuta, un praf de sare si cele 2 oua.

Laptele se incalzeste un pic (nu fierbinte!), se amesteca bine cu esenta de vanilie, zaharul vanilinat, coaja de lamaie si cu drojdia, rezultand astfel maiaua.

Adaugam maiaua de mai sus peste faina si incepem a amesteca.

Amestecam pana incepe sa se ingroase si sa se formeze un aluat. Adaugam si putin ulei si framantam pana aluatul devine elastic. Formam o bila, acoperim bolul cu un prosop curat si lasam la dospit 1 ora.

Cat timp aluatul dospeste pregatim umplutura.

Amestecam branza de vaci, cu zaharul vanilinat, stafidele si 1 ou. Daca simtiti nevoia ca umplutura sa fie mai dulce mai puteti adauga 2-3 linguri de zahar.

Luam o parte din aluat si intindem o foaie cat putem noi de dreptunghiulara. Foaia o taiem in patrate mai mari pentru a putea sa impaturim cat mai bine. In mijlocul fiecarui patrat punem o lingura de umplutura si impaturim ca pe un plic, presand usor colturile.

In tava, pe o hartie de copt, punem branzoaicele, le ungem cu ou si le punem la cuptor pentru 30-35 de minute. (Foc potrivit, cuptor deja incins.

Le pudram cu zahar si le savuram!!

Comments

Popular Posts